Фото ілюстративне
Мовляв, лікарі, які контактують з хворими на коронавірусну інфекцію, не проходять обсервацію, ночують вдома, тим паче користуються громадським транспортом.

Сьогодні, 19 серпня, під час щоденного онлайн-брифінгу Рівне нської облдержадміністрації начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник прокоментував ці чутки, зазначивши, що такий ланцюжок поширення коронавірусної хвороби не виявлений. 

Ми спілкувалися з керівництвом Костопільської центральної районної лікарні, а також з лабораторним центром щодо прослідковування ланцюжка зараження від медичних працівників. Зараз ми можемо сказати, що такого процесу передачі інфекції у побуті немає, особливо у Костопільському районі.

Зокрема, Олег Вівсянник додав, що прослідкувати причинно-наслідковий зв’язок між роботою медичних працівників у лікувально-профілактичних закладах з COVID-19, а також поширенням епідемії на території Костопільського району неможливо,  а інформація про те, що медичні працівники, які працюють в епіцентрі боротьби з COVID-19 Костопільської центральної районної лікарні не проходять обсервацію, а ночують вдома і користуються громадським транспортом, не підтверджується.

Читайте також: Чому місто Рівне не потрапило до "червоної" зони?