Фото ілюстративне
Тим часом люди просять відновити рух маршруток! Мешканці районів Рівненщини, які увійшли до червоних зон, готові виходити на протести, через заборону руху громадського транспорту. Констатують - нічим доїжджати на роботу. Таким чином залишаються без заробітку.

Ірина жителька Рівне нського району. Наразі туди не курсує громадський транспорт. На луцькому кільці жінка намагається зупинити попутнє авто аби дістатись додому. Хоча й боїться. Каже, часто повертається з роботи пізно. Але іншого варіанту зараз просто не має.

На залізничкому вокзалі - жодної маршрукти, яка їхала б у напрямку Рівне нського району. Єдиний вид траспорту, який зараз працює у червоній зоні - це спеціальні перевезення. Водій Микола курсував маршруткою Рівне - Клевань. А зараз здійснює спеціальні перевезення.

Водночас на рівненському автовокзалі громадського транспорту більше. У касі вокзалу розповіли, у "червоні" райони маршрутки не їздять.

Пара похилого віку стоїть поруч з маршруткою Рівне - Луцьк. Заходити бояться. Мешкають у Рівне нському районі. Думають, що водій може їх не взяти або ж не зупинитись на потрібній зупинці.

На автостанції пасажири були. Люди бідкаються, із поділом області на зони - дістатись у потрібний населений пункт проблемно. Не приховують свого обурення.

Водій маршрутки Рівне - Тернопіль, який їде через місто Дубно, розповідає, що там категорично заборонено здійснювати посадку пасажирів. Можна лише висадку. Скаржиться, через це має збитки.

Керівник автостанції зазначає, перевезення по Рівне нському, Костопільському районах та по місту Дубно призупинені. Поки вони не вийдуть із "червоної зони".

Начальник управління інфраструктури Рівне нської ОДА Федір Мисюра каже, як водії так і пасажири, такою ситуацією невдоволені. Скаржаться до них в управління.

Президент ГО "Союз перевізників України" Валентин Демчук вважає, що дане рішення уряду про заборону руху громадського транспорту - це диверсія проти водіїв та пасажирів. Зазначив, якщо рішення не буде змінено - не уникнути пікетів.

Додає, сьогодні керівництво Рівне нської ОДА пообіцяло допомогти запустити громадський транспорт до понеділка, 24 серпня. Якщо цього не станеться, перевізники будуть приймати кардинальні міри та мітингуватимуть.

Читайте також: У "червоних" зонах на Рівне нщині курсують спеціальні рейси