Фото ілюстративне
На сьогодні розглядається питання щодо організації таких спецрейсів на усіх територіях з "червоним" рівнем епідемічної небезпеки.

У Рівне нському, Костопільському районах та місті Дубно встановлена “червона” зона епідеміологічної небезпеки, тому згідно з Постановою Кабміну від 22 липня 2020 року №641 там заборонені регулярні та нерегулярні перевезення автомобільним, пасажирським та залізничним транпортом.

Водночас, у двох районах уже запрацювали спеціальні перевезення для окремих категорій населення. Про це повідомив сьогодні, 19 серпня, перший заступник голови Рівне нської обласної державної адміністрації Сергій Подолін на черговому онлайн-брифінгу.

"На сьогодні організовані такі спецрейси як: Рівне -Костопіль, Рівне -Ходоси, Рівне -Квасилів, Рівне -Клевань-Зоря, Рівне -Хотинь, Рівне -Тайкури, Рівне -Бармаки-Городище та оремі маршрути у межах Костопільського району. Це, в основному, стосується підвозу лікарів, а також людей, які працюють у критичній інфраструктурі", - зауважив пан Подолін.

Зокрема, перший заступник голови Рівне нської облдержадміністрації додав, що керівництво області розуміє усю ситуацію, а також обурення перевізників, громадян, які не можуть вільно долати відстань у межах  районів "червоної" зони. Однак, на сьогодні, питання збереження здоров'я громадян є найголовнішим.

Нагадаємо, послаблювати обмежувальні заходи, які визначені постановою КМУ для "червоної" зони, зокрема щодо роботи громадського транспорту, обласна комісія ТЕБ та НС не може. Рішення про віднесення до рівнів небезпеки Державною комісією з питань ТЕБ і НС прийматиметься не раніше, ніж через 14 днів з дня його встановлення. Тому, перегляд зон планується наприкінці серпня 2020 року.

Читайте також: Сцена чи фонтан: бібліотека у Рівному питає думку містян