Грамотно підібраний і нанесений макіяж дійсно може творити чудеса: звичайне обличчя перетворить в незабутнє, втомлене - в свіже і навіть «скине» п'ять-десять років. Спробуйте ці прийоми - і переконайтеся, що бути молодою і красивою зовсім не так важко.

Широкі густі брови

Тонкі брови - писк моди в середині минулого століття - саме вірний засіб «накинути» собі років так десяток. Тому якщо з якихось причин хочеться виглядати старше, саме час зробити тонкий, графічний контур. А ось якщо мета зворотня, варто «намалювати» широкі і густі брови - але тільки в міру!
Рум'яна ніжних тонів
Персикові, рожеві або ніжні коралові відтінки - ось наш вибір! Ніяких відтінків червоного - він старить. Щоб зробити образ свіжим і юним, варто наносити рум'яна на самі яблучка щік і максимально розтушовувати.
Відсутність підводки і білі тіні
Трохи білих тіней в куточках очей і під бровою, а найголовніше - ніякої підводки і стрілок. Якщо хочеться підкреслити очі, краще пройтися темнішими тінями по лінії вій - це зробить акцент на очах більш вираженим і в той же час залишить враження свіжості і юності.
Блиск для губ
Так-так, в моді матова помада - але це той самий випадок, коли перевагу треба віддавати не тому, що модно, а тому, що підходить. Матова помада візуально робить губи більш тонкими; крім того, протягом дня помада має властивість скочуватися і залишатися в зморшках губ. Блиск з «вологим» ефектом візуально робить губи більш повними і пухкими - а це один з важливих ознак юності.
Коричневі тіні і олівець

Якщо все-таки хочеться виділити очі, варто віддати перевагу олівцю і тіням коричневого кольору, а не темного відтінку: чорний колір створює ілюзію втомленого погляду, а коричневий зробить погляд більш розкритим і юним.
Світловідбиваючий консилер
Його варто наносити на шкіру під очима тонким шаром, гарненько розтушувати і припудрюючи широким пензлем. Світловідбиваючі частинки не тільки допоможуть сховати синці під очима, а й зроблять менш помітними дрібні зморшки. Найголовніше - консилер не повинен бути надто яскравим і мерехтливим, щоб приховувати зморшки і нерівності, а не привертати до них увагу.
Тональний крем з рожевим підтоном

Знайти його трохи складніше, ніж з бежевим або пісочним, але воно того варте: саме основа з рожевим відтінком допоможе створити найбільш свіжий образ. Навіть ледь помітний рожевий відтінок в пігменті робить обличчя молодшим і свіжим. Головне - уважно вибирати і підібрати відтінок, найбільш близький до природного тону шкіри (до речі, для тесту краще вибирати шию, а не зап'ястя).