У Рівному одна з вулиць може піти під воду. А все тому, що дощовим стокам не буде куди діватись. Мова йде про вулицю Шпудейка, район Басів Кут. Люди вже не перший рік страждають від підтоплень. Самотужки зробили водовідвід, понизили рівень грунтових вод, осушили ділянки і озеленили територію. Здавалось ніби проблему майже вирішили. Але нещодавно місцеві мешканці дізнались, що сусідня земельна ділянка, без будь якого погодження з ними - передана у приватну власність. Якщо там розпочнуться будівельні роботи - то мешканці кількох приватних будинків - опиняться повністю у воді. З подробицями Анна Яцук.

Леонід Круковський у цокольному приміщенні свого двоповерхового будинку зробив стік для води. Також облаштував дощові каналізації у дворі. Але безрезультатно. Стіни будинку вкрив грибок.

Інший мешканець вулиці Шпудейка у Рівному Анатолій Мініч, демонструє фото після останнього дощу. Дана вулиця не має стоку. Тому його будинок постійно страждає від підтоплень.

Така ситуація вже неперший рік. Тому місцеві мешканці власним коштом зробили водовідведення, понизили рівень грунтових вод, а біля озерця, куди сходить вода, облаштували парк.

Нещодавно люди випадково дізнались, що ділянка, яку вони облаштували і кудою йдуть стічні води - вже у приватній власності. Якщо тут розпочнуться будівельні роботи то сусідня вулиця буде повністю у воді. 

Дана земельна ділянка перебувала у запасах міста. У приватну власність була передана сесією міської ради ще влітку 2018-го. А роком раніше - надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою. Всі подробиці зараз вже пригадати важко, каже начальник управління земельних відносин.

Відтак з 2018 року ділянка має власника. Поспілкуватись з ним журналістам Рівне 1 не вдалось і дізнатись чи планує чоловік розпочинати будівництво. Робити цього однозначно не можна, кажуть фахівці. Там низина. Через інтенсивну забудову Басового Кута - підтоплень не уникнути.

Мешканці вулиць Красильникова - Шпудейка, ситуацією шоковані. Кажуть, дізнались про передачу ділянки у приватну власність - випадково. На карті. Погодження у них ніхто не брав.

Гідропарку бути. У цьому впевнені жителі Басового Кута. Кажуть, звернуться у прокуратуру, щодо законності рішення міської ради. Новому власнику не дозволять будуватись. Позиватимуться до суду.  

Читайте також: Відірвані від цивілізації: у Рівному люди вже третю добу без світла