Для припинення масового ураження та поширення коронавірусної інфекції потрібно вакцинувати близько 20 % населення, а в Україні це 8 мільйонів людей.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я Рівне нської області Олег Вівсянник сьогодні, 11 серпня, під час брифінгу Рівне нської ОДА.

"Сьогодні у світі виготовленням вакцини від COVID-19 займається понад 25 світових фармацевтичних компаній, 6 з яких вже на завершальній стадії. Випробувальні роботи завершуються до кінця 2020 року і найімовірніше, що з початком 2021 року ми зможемо отримати вакцини для того, щоб розпочати масову імунізацію та вакцинацію нашого населення", - зазначив Олег Вівсянник.

Чиновник додав, що за даними Міністерства охорони здоров'я, Уряд України вже заключив угоду і має заявку на отримання вакцин за механізмом COVAX.

"Орієнтовно для припинення масового ураження поширення інфекції потрібно вакцинувати близько 20 % населення. А в Україні це 8 мільйонів людей. Будуть вакциновані найбільш уразливі верстви населення для того, щоб запобігти поширення інфекції або знизити епідеміологічний поріг ураження", - сказав пан Вівсянник.

Начальник управління охорони здоров'я нашої області також додав, що вакцини проти коронавірусної інфекції будуть доступні та видаватимуться безкоштовно або за пільговими цінами. Зокрема, зазначив, що єдиним дієвим захистом та способом боротьби проти COVID-19 є вакцинація, а уся необхідна інформація про щеплення буде доступна у сімейних лікарів. 

Читайте також: Чи готова Рівне нщина до другої хвилі захворювання на COVID-19?