За даними ВООЗ, станом на 10 серпня по усьому світу зафіксовано понад 20 мільйонів інфікованих коронавірусом і зареєстровано 740 тисяч летальних випадків. Це надзвичайно великий показник швидкого поширення епідемії.

Про це сьогодні, 11 серпня, говорив начальник управління охорони здоров'я Рівне нської області Олег Вівсянник під час чергового онлайн-брифінгу.

За його словами, жодне суспільство не стикалося раніше з такою важкою хворобою, яка настільки довго та широкомасштабно уражує усі галузі й верстви населення.

"На 10 серпня на планеті зафіксовано понад 20 мільйонів випадків зараження коронавірусом. І що найбільш важливо – 740 тисяч смертей. Це надзвичайно великий показник. І епідемія поширюється з неймовірними темпами", - наголосив пан Вівсянник.

Начальник управління охорони здоров'я Рівне нської області зауважив, що наразі ми спостерігаємо другу хвилю поширення коронавірусної інфекції у країнах Європи і повинні також готуватись до такого ж сценарію і в Україні. 

Ми постійно контролюємо процеси надання особливої медичної допомоги, а також фіксуємо ситуацію з поширення епідемії в Україні. Нам дано доручення привести у відповідність ліжковий фонд лікувально-профілактичних закладів першої та другої хвилі. Зокрема, ми постійно вживаємо заходів щодо збільшення кисневих точок у лікарнях, а також приведення у готовність закладів охорони здоров'я другої хвилі.

Олег Вівсянник також зазначив, що наразі заклади охорони здоров’я Рівне нської області справляються з наданням медичної допомоги, а перша хвиля завантажена орієнтовно на 40 відсотків.

Читайте також: На "Рівне азоті" перевірятимуть умови зберігання вибухонебезпечної аміачної селітри