Через останні події у Бейруті, де стались два масштабні вибухи на портових складах з аміачною селітрою, планується позапланова перевірка і на рівненському підприємстві "АЗОТ".

Про це повідомили сьогодні, 11 серпня, на щоденному онлайн-брифінгу Рівне нської облдержадміністрації. Зокрема, заступник голови Рівне нської ОДА Ігор Тимошенко зазаначив, що аміачна селітра - це один з основних видів продукції на ПАТ "Рівне азот".

"Це один з основних видів продукції, які зберігаються в цехах, на відкритих майданчиках, у залізничиних вагонах. Стосовно заходів безпеки, то підприємство має регламент та інші складові технологічного процесу, які передбачають особливі заходи безпеки. Ситуація перебуває на постійному контролі у Держслужби з надзвичайних ситуацій та Держпраці", - прокоментував чиновник.

Окрім цього, заступник голови Рівне нської ОДА зауважив, що останнім дорученням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля було проведення позапланової перевірки підприємств, пов’язаних з виробництвом аміачної селітри. Тож Нацполіція, ДСНС, Держпраця вже приступили до перевірки ПАТ «Рівне азот» на дотримання усіх заходів безпеки.

"Перевірка буде проведена у стислий термін і за наслідками цієї перевірки буде докладна інформація по тій кількості селітри, яка зберігається і по заходах безпеки, яких дотримується підприємство", - додав пан Тимошенко.

Читайте також: Працівники спиртзаводу у Зірному захворіли на COVID-19