У рівнян та гостей міста тепер є альтернатива готівковій оплаті – розрахунок карткою, за допомогою QR-коду, або системи безконтактного зчитування "PayPass".

Перші двадцять валідаторів для безготівкового розрахунку у тролейбусах Рівного презентували ще 15 липня. Однак досі не у всіх тролейбусах міста можна розрахуватись карткою. Адже транспорт, де кондуктори мають при собі переносні валідатори, обираються рандомно.

Начальник управління транспорту і зв’язку Рівного Володимир Пилипчук у студії програми "Без цензури" зазначив, що причина цього – тестовий режим роботи валідаторів.

Наразі ми працюємо на усіх лініях та аналізуємо, де люди більше розраховуються карткою, де менше. Хочемо вичислити ті напрямки і ті маршрути, на яких безготівковий розрахунок проводиться більше.

Окрім цього, Володимир Пилипчук нагадав, що таку новинку КП "Рівне електроавтотранс" втілило за кошти компанії "VISA" та у партнерстві з українськими банками "Приват" та "Ощадбанк".

На запитання "Скільки коштувало впровадження безготівкового розрахунку?", начальник управління транспорту і зв’язку відповів:

"Для міського бюджету – це взагалі нічого не коштувало. Нам надали 20 штук валідаторів безкоштовно, а для КП "Рівне електроавтотранс" коштував лише сам безготівковий сервер. Це кошти у межах 150 тисяч на встановлення та обслуговування серверу".

До слова, подібні ініціативи раніше успішно втілили в інших великих містах України, однак у Рівному запуск постійно відкладали. А тепер комунальне підприємство "Рівне електроавтотранс" перебирає досвід Вінниці та Тернополя.

У найближчому майбутньому планують впровадити компенсацію за 1 кілометр, а не за одного пасажира, що забезпечить і виконання графіків, і вирішить проблему з пільговими перевезеннями, коли можна буде перевозити без обмежень.

"Розрахунок буде за спеціальною карткою, поповнювати яку можна буде або через інтернет, або у терміналах на території усього міста. Сплата буде не за одного пасажира, а за один кілометр. А розрахунок з перевізниками здійснюватиме управління транспорту міськвиконкому", - додав Володимир Пилипчук.

Читайте також: Коли відновить свій рух тролейбус під номером 6?