"Проблемний" тролейбус №6, який сполучає РЗВА та РЗТК (залізничний вокзал Рівного та село Городок) неодноразово припиняв курсувати. А з початком карантину його взагалі зняли з маршруту.

Жителі Обарова, Городка, а особливо пенсіонери, обурені відсутністю транспорту, оскільки добиратись до Рівного та додому – це суттєвий удар по їхньому бюджету.

У прямому ефірі програми "Без цензури" начальник управління транспорту і зв’язку Рівного Володимир Пилипчук так прокоментував ситуацію з тролейбусом:

Ми призупинили роботу шостого маршруту тільки через те, що Кабінет Міністрів України заборонив приміські сполучення.

Зі свого боку, пан Володимир додав, що наразі комунальне підприємство "Рівне електроавтотранс" розмірковує над тим, як відновити рух марштуру №6 "РЗВА-РЗТА".

Наступним кроком після остаточного послаблення карантину буде запуск шостого маршруту.

Окрім цього, начальник управління транспорту і зв’язку Рівного наголосив про проблему фінансування цього маршруту, зокрема прокоментував питання витрат за безкоштовне перевезення пільгових категорій громадян.

"На цьому маршруті велика кількість пільгових перевезень. 90 % - пільговики. Тому звертаємось до Обарівської сільської ради, Городка, щоб вони теж допомогли нам в цьому і профінансували пільгове перевезення по цьому маршруту. Так, як створюються об’єднані територіальні громади, бюджет Рівне нської районної ради значно зменшився, а ми звертаємось безпосередньо до сільських громад, а після виборів – до ОТГ", - зауважив Володимир Пилипчук.

Нагадаємо, раніше була підписана трьохстороння угода (Рівне нський район, міська та сільська ради долучались до співфінансування цього маршруту), а з районної ради виділялись кошти на покриття пільгових перевезень.

Читайте також: Пільгові перевезення повертаються на Рівне нщину