Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль доручив керівникам районів покращити якість Інтернету в закладах освіти. Адже, якщо мережею покриті 100% освітніх закладів, то швидкість не скрізь задовільна.

"На сьогодні серед 587 навчальних закладів області не відповідають вимогам 65. Тому доручаю керівникам відповідних районів до 1 вересня забезпечити необхідну швидкість Інтернету. Домовляйтеся із провайдерами та залучайте до цього процесу ОТГ", - зазначив голова ОДА Віталій Коваль.

Рекомендована Урядом швидкість мережі: для опорних шкіл та закладів І-ІІІ ступенів – 100 мегабіт на секунду; для решти – 30 Мбіт/с.

В.о. начальника управління освіти і науки ОДА Олександр Набочук розповів про пілотний проєкт в Бугринській ОТГ, де для проведення Інтернету залучаються кошти громади.

Також під час наради звернули увагу на придбання шкільних автобусів, обладнання харчоблоків та ремонт санвузлів у закладах. Зараз триває активна підготовка до нового навчального року, тому у разі позитивної епідеміологічної ситуації 1 вересня діти мають піти на навчання у відремонтовані та належно обладнані навчальні заклади.

Читайте також: Молодь Рівне нщини навчалась організовувати активний відпочинок