30 липня відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Така проблема торкнулася, зокрема і Рівненщину. Виявити таких людей, надати їм допомогу вдалося завдяки об’єднанню зусиль різних служб. Скільки тих, хто відчув на собі тягар сучасного рабства - дивіться далі.

Замість роботи – рабство, замість соціальних гарантій – побої. 18 осіб на Рівне нщині з 2014 року отримали статус тих, які постраждали від торгівлі людьми.

Починаючи з 2000 року за допомогою до неурядових організацій звернулось понад 16 000 українців, які постраждали від торгівлі людьми. Тенденція останніх років свідчить, що в експлуатацію потрапляють переважно чоловіки.

Про ризики експлуатації повідомлятимуть на сторінках у соцмережах під хештетом "Працюй безпечно". Це проект, спрямований на протидію торгівлі людьми.

Окрім того у Рівному з 13 по 19 серпня триватиме виставка Виставка "Очікування VS Реальність".У ній будуть висвітлені історії постраждалих українців, які в пошуках кращого життя й заробітку - потрапляли до небезпечних ситуацій.  

Читайте також: 16 вулиць Рівного вже другу добу без світла