Заручники темноти. Вже більше доби жителі багатоповерхівок у мікрорайоні Північний без світла. Уся справа в боргах. Мовляв, управляюча компанія заборгувала енергетикам понад 2 мільйона гривень. Ті ж звинувачують у несплаті... жителів. Коли відновлять електропостачання та хто винен у конфлікті - дивіться далі.

Ранок середи, 29 липня, у жителів кількох багатоповерхівок у Рівному розпочався у темряві. Про відключення світла попередили тих, хто заборгував. Але врешті без електропостачання залишились всі. Аби повернути світло, люди стукали у всі інстанції та... марно.

Розгублені люди не знають що робити далі. Зв'язок відсутній, продукти псуються.

Від безвиході мешканці знеструмленого будинку викликали наряд поліції. Та правоохоронці виявились безсилими. Люди обурені: у будинках є боржники, мовляв, нехай їх і відключають. Але страждають ті, хто платить.

Енергетики пояснюють: вимкнули світло не людям, а юридичній особі - управляючій компанії. І справді через борг, бо ж сплати за спожиту електричну енергію не надходили з жовтня 2019 року.

Директор управляючої компанії "Рівне Дім Сервіс", яка обслуговує будинки по вулицях Фабрична та Льонокомбінатівська, стверджує: Рівне обленерго відключило світло незаконно.

Допоки питання вирішують, люди вже другий день змушені сидіти без світла. Знеструмленими залишаються будинки на 16 вулицях. Журналісти Рівне 1 надалі слідкуватимуть за розвитком подій. 

Читайте також: Як на Поліссі жінки чорниці збирають та скільки коштує цьогоріч "чорне золото"?