Фото ілюстративне
Реконструкцію Хрінницького водосховища обговорили у Рівненській ОДА.

Питання реконструкції гідроспоруди обговорили представники обласних департаментів екології та природних ресурсів, з питань будівництва та архітектури, управління Державного агентства рибного господарства, юридичного відділу ОДА, регіонального офісу водних ресурсів, Демидівської РДА, районної та селищної рад.

 

Зокрема, опрацьовано питання належності дамби Хрінницького водосховища.

«У переліку обласних природо-охоронних заходів передбачено кошти на реалізацію проєкту «Реконструкція споруди гідровузла та шлюзів греблі Хрінницького водосховища». З обласного бюджету на виготовлення проєктно-кошторисної документації виділено понад 1,3 млн грн. Для організації початку проєктних робіт необхідно насамперед визначити правовий статус дамби», - зазначив заступник голови Рівне нської ОДА Ігор Тимошенко.

 

Тож учасниками наради відпрацьовано механізм організації проєктних робіт щодо реконструкції Хрінницького водосховища.

Нагадаємо, Хрінницьке водосховище, що у Демидівському районі, – один із стратегічних водних об'єктів Рівне нщини. Його побудували ще у 50-х роках минулого століття, однак нині гідровузол та шлюзи водосховища знаходяться у вкрай незадовільному стані й потребують реконструкції. Якщо греблю прорве, постраждає не лише Рівне нщина, а й Волинь. Загалом близько 30 населених пунктів в обох областях можуть бути підтопленими.

Читайте також: Між "зеленими" і "червоними" від ковід населеними пунктами транспорт не ходитиме