Фото ілюстративне
Про це йшлося під час брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

З 1 серпня в Україні почнуть діяти нові правила визначення країн “зеленої” та “червоної” зон.

Їхній перелік буде переглядатись кожні 7 днів, тоді як зараз – раз на три дні.

Також зміняться критерії визначення країн “зеленої” та “червоної” зон. До останніх буде віднесено країни, де кількість нових випадків COVID-19 за останні 14 днів більша, ніж в Україні, а також приріст нових випадків реєстрації коронавірусу за останні 14 днів порівняно з попередніми двома тижнями становить понад 30%. Зараз в Україні при визначенні країн “червоної” зони враховується кількість активних хворих на 100 тисяч населення. Актуальна інформація щодо переліку країн “червоної” зони доступна на офіційному сайті МОЗ.

З 1 серпня в Україні змінюються протиепідемічні правила. Залежно від ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях будуть визначені “зелена”, “жовта”, “помаранчева” і “червона” зони.

Кожному кольору відповідатиме певний перелік обмежень. Передбачається, що між “зеленою” та “червоною” зонами буде обмежено рух транспорту і встановлені відповідні пости на їх кордонах. Вся інформація щодо відповідності регіону певній зоні буде розміщена на сайті МОЗ, вона оновлюватиметься кожні 5 днів.

 

Читайте також: Чи можна вакцинувати дітей і дорослих під час пандемії COVID-19