Про це розповів перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Подолін сьогодні, 28 липня, під час щоденного онлайн-брифінгу.

За новими правилами карантину Рівне нщина може потрапити до "помаранчевої" зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Цим, зі свого боку, передбачаючи низку заборон та обмежень. 

Згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів від 22 липня 2020 року № 641, можливою буде заборона діяльності окремих суб’єктів господарювання.

Зі слів Сергія Подоліна, це рівень прийняття рішень обласної комісії, а також комісій районних державних адміністрацій. Тобто, у їхніх силах призупинити роботу торгівельно-розважальних комплексів, фітнес-центрів та інших закладів. 

До слова, згідно із статистикою поширення коронавірусної інфекції, Рівне нщина наразі перебуває на межі "жовтого" та "помаранчевого" рівнів.

"Для прикладу, якщо показник завантаженості ліжок у наших лікарнях станом на 26 липня 37,71%, то станом на 28 липня – 41%. Показник збільшився. Так, якщо у нас коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 має гранично-допустиму межу послаблення карантину – 11%, то 26 липня цей показник був 11,6%, а станом на 28 липня – 13,2%. Знову ж таки цей показник зріс, а кількість хворих не зменшується", - зауважив перший заступник голови Рівне нської ОДА.

Читайте також: Коли у Бронниках вирішать проблему ущент розмитої дороги?