Негода у селі Бронники завдала чималих збитків: замість дороги - величезні урвища, а допомоги збоку місцевої влади не дочекатись.

11 липня 2020 року село Бронники, що у Рівне нському районі, постраждало від сильної зливи. Частину щебеневої дороги розмило ущент. А на місці виникли величезні урвища глибиною до кількох метрів.

"Розмиті дороги стали проблемою для населення. За 15 днів ми не отримали ніякої допомоги у вирішенні даної проблеми. Сільська рада, районна та обласна ради просто обіцяють", - скаржаться жителі села.

Сьогодні, 28 липня, перший заступник голови Рівне нської обласної державної адміністрації Сергій Подолін прокоментував цю ситуацію під час чергового онлайн-брифінгу.

За його словами, зусиллями місцевої влади та жителів села найбільш загрозливі ділянки дороги були ліквідовані. А також, Сергій Подолін додав, що питання ремонту таких доріг повинне вирішувати тільки місцеве керівництво. 

"Спілкувався з головою сільської ради та з головою адміністрації. Це є локальні проблеми. У нас є органи місцевого самоврядування і, думаю, якщо для вирішення питання дороги у Бронниках потрібен грейдер, то не обласна адміністрація повинна шукати його, а повинна шукати місцева влада", - прокоментував перший заступник голови Рівне нської ОДА.

Зокрема, він зазначив, що сільський голова Бронників повинен терміново вирішити це питання, забезпечивши робітників необхідною технікою та проконтролювавши ремонтні роботи.

Крім того, зливи на території даного села підтопили й житлові будинки громадян. Зі слів Сергія Подоліна, сім'ям, які найбільше постраждали від негоди, можливо, буде надана фінансова допомога збоку Рівне нської районної державної адміністрації.

Читайте також: У Дубні встановлюють пам’ятний знак з нагоди отримання Томоса