Вибори не за горами, а разом з ними й життя в інших умовах. А саме районах та об'єднаних громадах. Як адаптуватися до таких змін, намагаються зрозуміти на місцях. Що турбує найбільше міста, які раніше були районними центрами, а тепер будуть лише головною садибою ОТГ - дивіться далі.

Одне з найстаріших міст Рівне нщини - Дубровиця - вже зовсім скоро втратить статус районного центру. Натомість набуде новий - центральної садиби об'єднаної територіальної громади. У місті працює три комунальні підприємства, які вже готуються працювати також на навколишні села.

Та окрім комунальної галузі, на плечі новоутвореної ОТГ впаде й тягар фінансування інших закладів. Тож, експерти радять, чітко усвідомити й розрахувати бюджетні ресурси на заклади і установи, які громада буде забирати на свій баланс.

Тим часом на місцях стурбовані невизначеністю повноважень, які будуть передані на райони, а які - залишаться на ОТГ. Що ж до виборів, то в майбутній громаді, яка об'єднає міську та 16 сільських рад, обурені саме партійним принципом. Бо ж, кажуть, це може відсіяти професіоналів.

За словами експертів, повноваження старост на місцях, швидше за все виконуватимуть колишні голови сільських рад. Але це лише до призначення відповідних виборів.  Коли у Бронниках вирішать проблему ущент розмитої дороги?

Читайте також: Коли у Бронниках вирішать проблему ущент розмитої дороги?