Целюліт - одна з найпоширеніших проблем, з якою борються багато жінок. І боротьба ця майже ніколи не буває простою: проблема вимагає комплексного підходу, якщо ви вирішили позбутися від неї раз і назавжди.

 Причини утворення целюліту

Причин виникнення целюліту багато. Вони можуть бути як головними, так і другорядними. До них можна віднести:
• Порушення обміну речовин через неправильне харчування.
• Дефіцит споживаної чистої води.
• Гормональний дисбаланс. Жіночий статевий гормон естроген відповідає за відкладення жиру в підшкірній клітковині, при його підвищенні відбувається інтенсивне відкладення жиру в організмі.
• Малорухливий спосіб життя.
• Генетичний фактор. Схильність до цього стану може передаватися у спадок.
• Шкідливі звички, серед яких в тому числі і неправильне харчування.
• Прийом лікарських препаратів, в тому числі снодійних та діуретиків.
• Стреси також можуть порушувати обмінні процеси.
Чи можна вилікувати целюліт
Лікування целюліту найбільш ефективно на початкових стадіях. Найдієвіші способи боротьби з ним - технологія HIFU і метод Farma T.E.B. HIFU - це високоинтенсивний фокусований ультразвук, що поєднує в собі вакуумний масаж, RF-ліфтинг і безпосередньо технологію HIFU (high-intensity focused ultrasound). Суть даного методу полягає в тому, що два ультразвукових променя зустрічаються під шкірою на заданій глибині, викликаючи ефект кавітації (процес утворення в рідині порожнин, заповнених газом, паром або їх сумішшю), що сприяє руйнуванню жирової клітини, термічної стимуляції вироблення колагену і миттєвої підтяжки шкіри.
Метод Farma T.E.B. призначений для електродного фармафореза, тобто введення через епідерміс на глибину до 10-12 см активних лікарських і косметичних засобів. За допомогою цього апарату в організм вводяться концентровані сироватки, що впливають виключно на підшкірно-жирову клітковину, за рахунок чого клітинна мембрана жирової клітини стає більш проникною, а обмінні процеси активізуються.
Методи в косметології, що допомагають ефективно боротися з целюлітом, в першу чергу, включають в себе обгортання з застосуванням зігріваючих компонентів, водоростей. Також ефективні ін'єкції озону і вуглекислого газу, метод ендермологіі (вакуумно-роликовий масаж), антицелюлітний масаж. Крім того, потрібно звернути увагу на харчування. Необхідно обмежити споживання жирної їжі, багатої жирними кислотами і трансжирами. Також важливо скоротити вживання алкоголю, мучного, солодкого, кави, швидких вуглеводів, багато пити чистої негазованої води, включити в раціон більше овочів і фруктів.
У корекції целюліту застосовуються також добре зарекомендували себе апаратні медодікі - кріоліполіз, LPG, гідромасаж, RF, і ін'єкційні методики - мезороллер, уколи ліполітики. Хочеться відзначити, що всі косметологічні процедури спрямовані на відновлення мікроциркуляції; поліпшення кровопостачання (мануальний масаж і апаратний); детоксикацію; лімфодренаж і зниження набряклості тканин; зміцнення стінки судин; стимуляцію м'язів; поліпшення тонусу шкіри.
У домашніх умовах необхідно робити собі масаж і наносити зовнішні засоби для усунення целюліту (до їх складу зазвичай входить екстракт кави, бурі морські водорості, гінго білоба та інші активні інгредієнти). Навіть щоденне нанесення крему масажними рухами вже корисно для шкіри і позитивно позначиться на її стані.
На закінчення хочеться додати, що, навіть якщо ви належите до тих щасливців, які не знають, що таке целюліт, щоб запобігти його появі в майбутньому, вам рекомендовані профілактичні процедури: лімфодренаж, масаж і альгінатнеобгортання. І звичайно, варто пам'ятати, що здоров'я і краса вашої шкіри залежать не тільки від сучасних медичних технологій, а й від здорового способу життя, правильного харчування і регулярного фізичного навантаження.