Громадянам, котрі приїхали з-за кордону із "червоної" зони на Рівненщину, пропонується два варіанти – самоізоляція або проходження ПЛР-діагностики. Про це повідомили учора, 22 липня, на щоденному брифінгу Рівненської облдержадміністрації.

Самоізоляція на 14 днів буде здійснюватись із використанням мобільного додатку "Дій вдома". Або громадяни можуть обрати проходження ПЛР-тестування в одній з двох акредитованих лабораторіях: обласного центру громадського здоров'я (м. Рівне , вул. Жоліо-Кюрі, 19) чи обласного лабораторного центру (м. Рівне , вул. Котляревського, 3). Та у разі негативного тесту припинити самоізоляцію.

Читайте також: У Рівному посилюють заходи безпеки: правоохоронці перевірятимуть підозрілих осіб

Додамо, що учора, 22 липня, урядом було прийнято рішення щодо продовження адаптивного карантину до 31 серпня задля уникнення досягнення піків захворювань і перевантаження системи охорони здоров'я.

Також залежно від епідеміологічної ситуації усі регіони поділили на декілька зон: зелену, жовту, помаранчеву і червону за рівнем епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції. 

Детальніше з принципами епідеміологічної небезпеки та розподілу регіонів можна ознайомитись в інфографіці.

Читайте також: Клеванський госпіталь та поліклініка Рівне нської обласної дитячої лікарні вже працюють