Квіти в домі існують не тільки для краси, вони служать нам відмінними очисниками повітря. Завдяки цим маленьким помічникам ви можете позбутися від пилової алергії, хронічної втоми і поліпшити свої розумові здібності. А все завдяки тому, що ці рослини пропускають через свої природні фільтри шкідливі речовини, які ширяють у нашому домі.

 

Хлорофітум

Останні дослідження показали, що хлорофітум здатний поглинати в себе шкідливі мікроорганізми і пропускати через себе великі обсяги повітря. І ще один приємний бонус - хлорофітум є відмінним зволожувачем повітря, що дуже корисно під час застуди.

Драцена

Улюблениця більшості домогосподарок здатна не тільки на очистку повітря. У драцени є одна особливість - якщо в повітрі недостатньо вологи, її листя засихають. Це сигналізує домочадцям про те, що пора гарненько провітрити приміщення або придбати зволожувач повітря. Сухе повітря шкодить не тільки рослинам, але і людям.

Спатифіллум

Справжнє «жіноче щастя» радує нас не тільки цвітінням. Потай від нас ця рослина поглинає всілякі шкідливі речовини в повітрі, в тому числі - формальдегід і бензол. Так що спатифіллум вартий особливого догляду!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 речей в домі, які викликають поганий настрій і втому

Алоє

Про користь алоє можна говорити нескінченно. Про його антибактеріальні, протизапальні властивості знає практично кожен з нас. На додаток до цих достоїнств, алоє ще й повітря очищає! Така рослина дійсно є незамінною в кожному домі.

Фікус

Ця тропічна рослина є досить поширеною серед квітникарів. Володар молочного соку також любить працювати на благо людей. Фікус ділиться з вами не тільки позитивною енергетикою, але і очищує повітря!