Сучасний ринок пропонує величезний вибір очищувальних лосьйонів, гелів і пінок для вмивання, від дешевих до нечувано дорогих, і вся ця продукція користується постійним попитом. Всі напевно знають, як важливо очищати обличчя.

 Швидше за все, багатьом навіть рекомендували конкретний рятівний засіб для вмивання. Його міг підказати хтось із друзів або родичів, б'юті-блогерів або дерматолог. Здавалося б, все логічно. На жаль, в цих порадах більше застарілих установок і маркетингових прийомів, ніж реальної користі.

Жирна шкіра 

Якщо у тебе жирна шкіра, для очищення обличчя обов'язково зверни увагу на муси, пінки і скраби. Також дивись на етикетці, для якого типу шкіри розроблено засіб. Beauty-продукти для жирної шкіри більш ефективно допоможуть видалити шкірне сало і звузять пори. Особливо актуальні такі засоби, якщо у тебе часто виникають прищики і вугрі. Навіть звичайне мило впорається із завданням очищення шкіри - видалить забруднення і забезпечить дезінфікуючий ефект. Але будь обережна, милом можна легко пересушити шкіру, а деякі продукти занадто агресивні для ніжної шкіри обличчя.
Суха шкіра

Якщо ж ти власниця сухої шкіри, тобі ідеально підійдуть як очищувальні засоби масло і молочко. Такі beauty-засоби на відмінно впораються з видаленням всіх забруднень, не порушуючи ліпідний шар і не викликаючи стягування шкіри. Масло, що очищає до того ж живить і насичує шкіру обличчя, допомагає розладжуватися мімічні зморшки. Вітамінні комплекси в складі тільки поліпшать ефект.
Нормальна шкіра

Для нормальної шкіри краще використовувати всілякі гелі, молочко і міцелярну воду, які рекомендується застосовувати перед сном. Але ці продукти не варто використовувати, якщо у тебе тонка і чутлива шкіра.
Комбінована шкіра
Для комбінованої шкіри ідеально підійдуть різні гелеві продукти. Крім якісного очищення від декоративної косметики і видалення шкірного сала, вони здатні зробити  матову шкіру і звужувати пори. Використовувати гелі для комбінованої шкіри досить один раз в день перед сном. Зверни увагу, щоб у складі не було спирту! Також підійдуть пінки і молочко, які здатні делікатно очистити шкіру і не пересушити її в певних зонах. Власницям комбінованої шкіри не варто вмиватися гарячою водою і використовувати мило - це може посилити роботу сальних залоз.
Не забувай, що після очищення обличчя обов'язково варто використовувати тонік, який поліпшить стан шкіри і допоможе заспокоїти роздратування, наситить корисними речовинами шкірний покрив. Тонік теж слід вибирати виключно під свій тип шкіри для досягнення максимального ефекту.