У літню спеку часто хочеться освіжаючого напою. Тому, підготували для вас три цікавих рецепти домашнього квасу.

Білий квас

Для приготування вам знадобиться:

2 л води, 3 ст.л. цукру, 8 ст.л. житнього борошна, родзинки (близько 30-40 штук).

Спосіб приготування

Борошно змішайте з невеликою кількістю води, щоб вийшла консистенція сметани. Потім додайте цукор, перемішайте до однорідності, киньте туди родзинки. Ємність накрийте рушником і поставте на кілька днів в тепле місце. Це буде закваска.

Через декілька днів перелийте її в 3 л скляну банку, додайте 2 л чистої води, цукор, 3 ст.л. житнього борошна, все перемішайте. Квасу потрібно настоятися при кімнатній температурі приблизно два дні. Тоді рідину можна перелити, а закваску використовувати ще раз.

Квас на капусті

Для приготування вам знадобиться:

1 кг білокачанної капусти, 1 л води, 200 г цукру, 30 г родзинок, 50 г дріжджів.

Спосіб приготування

Капусту наріжте скибочками, викладіть на деко і поставте в духовку на невисоку температуру, щоб вони трохи підсушилися. Потім перекладіть капусту в емальовану каструлю, залийте чистою водою і доведіть до кипіння. Після чого варіть ще 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати вишневе вино в домашніх умовах?

Остудіть відвар і додайте в нього дріжджі, попередньо розведені водою. Залиште квас на 1 годину в теплому місці. Потім напій потрібно перелити в чистий посуд, додати родзинки, накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на добу.

Квас на рисі

Для приготування вам знадобиться:

4 ст.л. рису, 3 ст.л. цукру, 1 л води, 1 ст.л. родзинок.

Спосіб приготування

Добре промийте рис і родзинки, покладіть в скляну банку, додайте цукор і воду. Добре розмішайте до повного розчинення цукру. Зверху накрийте банку марлею або рушником і поставте в темне тепле місце на 3-4 дні. Одержаний квас процідіть через марлю і перелийте в чисту банку.

Смачного!