У Рівному, від початку літа, все більше людей потерпає від впливу сонячних променів. Тривале перебування на сонці може спричинити низку захворювань для шкіри та організму в цілому. Як вберегти себе від опіків та скільки часу людина може перебувати під ультрафіолетовим випромінюванням влітку - дивіться далі у сюжеті.

Ольга мама двох дітей. Жінка розповідає, боїться довго перебувати на сонці разом з малечею. Знає, що проміння негативно впливає на стан шкіри та завдає опіків. Додає, намагається користуватися спеціальними засобами захисту та вчити цьому дітей.

Лікар-дерматолог зазначила, від початку літа збільшилась кількість пацієнтів із захворюваннями шкіри. Додає, така ситуація пов'язана із тривалим перебуванням під сонячним промінням.

Іноді люди самі наражають себе на небезпеку, бажаючи якомога сильніше засмагнути, і не враховують, що організм не в силах миттєво пристосуватися до таких змін температури. Ми поцікавилися у рівнян, як довго вони перебувають на сонці та чи намагаються вберегти свою шкіру від опіків.

Саме тому, дерматологи радять людям користуватись сонцезахисним кремом щоразу, як вони виходять з дому, навіть взимку. Не перебувати під прямими сонячними променями з 10 години ранку до 16.00.

Фахівці наголошують надмірне тепло і палюче сонце здоров’я не додають, а тільки шкодять. Тому радять бути обережними у прагненні мати красиву засмагу.

Читайте також: Відходи чи водорості: чому зацвіла водойма у Гідропарку Рівного?