Полюбляєте взимку їсти мариновані огірочки? Але маринований перець нічим не поступається і готується дуже просто. Маринований гострий перець урізноманітнює меню, а в холодну пору року ще допоможе впоратися з застудою.

Для приготування вам знадобиться:
 
Гострий перець
 
Вода 5 стаканів
 
Сіль 2 ст.л.
 
Цукор 3 ст.л.
 
Оцет столовий 100 мл
 
Заготовлювати гіркий перець досить просто, він не примхливий. Для маринування підходить як зелений, так і червоний перець. Вибирати слід найбільш довгі і тонкі стручки, оскільки вони швидше маринуються, займають повністю простір в банках, набагато смачніше великих.
 
Кінчик у перців необхідно залишити, адже так буде зручно їх тримати.
 
Гостроту перцю можна трохи знизити, досить замочити овоч в холодній воді на добу. Важливо міняти воду кілька разів, щоб пішла зайва гіркота.
 
Позбутися від зайвої гіркоти можна і іншим способом: залити стручки гарячою водою прямо в банках. Через 10 хвилин воду зливають.
 
 
Дуже смачним виходить асорті з гострого і солодкого перцю. Його можна нарізати смужками і скласти в банку упереміш з гострим.
 
Спеції для маринування можна використовувати на свій смак: кріп, лавровий лист, запашний перець, гвоздика, зерна гірчиці, петрушка і т.д.
 
Спосіб приготування
 
Вимити і обсушити стручки, акуратно обрізати сухі кінчики.
 
Скласти на дно банки спеції. Наповнити стручками перцю доверху.
 
Закип'ятити воду, залити банки, залишити на півгодини настоюватися.
 
Злити воду з банок в каструлю, закип'ятити з сіллю і цукром. Вилити назад в банку.
 
Повторити маніпуляцію ще раз, влити оцет.
 
Залити маринадом перець до самого горлечка.
 
Загорнути банки кришками.