У пожежах на Рівненщині масово гинуть люди. Лише за перший місяць цього року – 13 загиблих. Причина більшості трагедій – паління в ліжку. Так було в селі Новоукраїнка Рівненського району. Тут у дачному будинку згорів 53-річний чоловік. Він, кажуть селяни, багато курив.

А от що стало причиною пожежі в селі Олександрія, ще належить з’ясувати фахівцям МНС. Тут у вагончику згорів охоронець місцевого підприємства, якому було лише 29 років. За однією з версій, вогонь спалахнув через несправність пічного опалення. Працівники МНС вкрай стурбовані трагічною статистикою. Тож розпочали в селах профілактичні рейди. Рятувальники заходять до будинків і нагадують основні правила пожежної безпеки.

До такої реакції рятувальники вже звикли. Кажуть, зазвичай люди зустрічають їх здивуванням та посмішкою після чого активно демонструють знання правил пожежної безпеки.

Рятувальники застерігають: вогонь помилок не пробачає. Тож ліпше трагедію попередити, ніж мати справу з її наслідками.

Рятувальники сподіваються, що лютий буде менш трагічним за січень. Для цього, кажуть вони, потрібно не так уже й багато. Бути обережним, розпалюючи грубку та менше палити. Особливо, в ліжку.