Джерело: Рівненська ОДА
Березнівський районний краєзнавчий музей здобув перемогу у проєкті "Музей відкрито на ремонт 2020", який реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Всього на конкурс подали 142 заявки.

"Музей відкрито на ремонт" - це довготривалий проєкт підтримки регіональних музеїв, що почався у 2016 році в музеях Донецької та Луганської областей.

"Протягом кількох років у 31-му музеї східного регіону України було проведено: 4 освітньо-методичні воркшопи "Сучасні методи роботи музею"; 6 кураторських виставок сучасного мистецтва; 6 дослідницьких проєктів про локальну історію та 10 виставкових "Жовта лінія", які були направлені на актуалізацію та популяризацію теми збереження об'єктів історико-культурної спадщини, починаючи з кінця ХІХ ст і до сучасності", - повідомляє пресслужба Рівне нської обласної державної адміністрації.

До слова, організатори проєкту відібрали 22 музеї України, до яких завітають учасники ініціативи "ДЕ НЕ ДЕ" зі спеціальною освітньою програмою, яка ознайомить музейну спільноту з напрацюваннями в попередні роки, а також обговорять спільні проєкти на майбутнє.

До кінця серпня команда проєкту вирушить у три музейні експедиції за напрямками: "Південь", "Центр-Північ", "Захід". У вересні відбудеться четверта експедиція музеями з числа сталої аудиторії: "Схід".

На початку жовтня для нових та сталих учасників проєкту, а також для музеїв, які подавали заявки на участь в ініціативі, буде організовано онлайн воркшоп "Сучасні методи роботи музею". В рамках якого проводитимуться підбиття підсумків реалізованих етапів проєкту в 2020 році, та озвучуватимуться плани та спільні ініціативи між музеями на 2021 рік. Після чого почнеться наступний етап проєкту із пошуком та залученням фінансування на музейні проєкти в рамках "Музей відкрито на ремонт".

Читайте також: Як відбуватиметься закупівля зерна врожаю 2020 року?