На Рівненщині інспектори Держпраці навідуються до суб'єктів господарювання торгівлі та послуг. Щоправда не з перевіркою, а з роз'ясненнями щодо необхідності виконання протиепідемічних заходів та переваги офіційного працевлаштування. Наші журналісти разом з фахівцями Держпраці завітали на одне з найбільших будівництв Рівного. Чи дотримуються працівники необхідних заходів індивідуального захисту - далі у сюжеті.

Інспектори Держпраці завітали на один з найбільших та довгоочікуваних будівництв - Спорткомплекс у Рівному, що на вулиці Макарова. Під час карантину фахівці Держпраці проводять інформаційні кампанії щодо легалізації трудових відносин, вимог безпеки праці та виконання протиепідемічних заходів.

Всі будівельники одягнені в маски, дезінфектори - кажуть є. Також дотримують й інших засобів індивідуального захисту.

Інспектори Держпраці кажуть, будівництво - це та галузь, де найчастіше використовується нелегальна праця. А тому при спілкуванні з людьми - наголошують на обов'язковому офіційному працевлаштуванні.

Суб’єків господарювання, в яких за попереднім моніторингом можливі порушення в оформленні трудових відносин, інспектори відвідають повторно вже з інспекційною метою.

Фахівці Держпраці регулярно проводять роз'яснення щодо дотримання карантинних обмежень та їх важливість. Втім, штрафувати не можуть.

Читайте також: Рівне нські АТОвці отримали земельні ділянки