На Рівненщині послаблюють карантинні заходи у зв’язку з покращенням епідеміологічної ситуації. Про це повідомили сьогодні, 7 липня, під час засідання обласної комісії ТЕБ і НС під керівництвом голови Рівненської обласної державної адміністрації Віталія Коваля.

Так, в області дозволили роботу закладів фізичної культури, спортивних залів, фітнес-центрів для проведення тренувань. Крім того рекомендують діяльність творчих студій та відкритих майданчиків музеїв. 

Обов’язковою умовою відкриття закладів – це суворе дотримання протиепідемічних заходів.

"Завдання №1 – зберегти життя і здоров’я людей. Наші епідеміологи констатують зниження захворюваності. Тому сьогодні ми говоримо про відкриття творчих студій та гуртків для дітей в області. Для підготовки до спортивних змагань – такі ж умови. Я сам спортсмен і чітко розумію, що таке відсутність професійних тренувань. Тож в області ми дозволяємо підготовку до змагань і тренування", – зазначив голова Рівне нської ОДА Віталій Коваль.

Зокрема, головний санітарний лікар Рівне нщини Роман Сафонов проінформував про рівень захворювання в області. За його словами, найвища захворюваність на COVID-19 зараз спостерігається у Вараші, Дубно, Рівному, Рівне нському, Рокитнівському, Здолбунівському, Гощанському та Березнівському районах.

Загалом в області виявлення випадків інфікування COVID-19 складає 15,3 %, динаміка зростання випадків інфікування – на рівні мінус 25 %, завантаженість ліжок становить 33,6 %.Такі показники є нижчими від затверджених Урядом норм. Це дозволяє дещо послабити обмежувальні заходи.

Однак голова Рівне нської облдержадміністрації додав, що все ж будуть продовжувати аналізувати епідситуацію й в інших районах і містах області.

"Коли кількість хворих на коронавірус там знизиться, також будемо рекомендувати відкривати садочки і соціальні об’єкти. Якщо кількість хворих зростатиме або правила карантину в таких закладах будуть порушуватися, ми їх знову закриємо", - додав Віталій Коваль.

Читайте також: На Рівне нщині відкриють дитячі садочки