Але тільки у тих районах, де спостерігається позитивна епідеміологічна ситуація.

Сьогодні, 7 липня, під час засідання обласної комісії ТЕБ і НС вирішили дозволити роботу дошкільних навчальних закладів Рівне нщини. Це стосується Радивилівського, Корецького, Дубровицького, Дубенського (без міста Дубно) та Демидівський районів.

Про це розповів голова Рівне нської ОДА Віталій Коваль.

"Завдання номер один - зберегти життя і здоров'я населення. В міру покращення епідеміологічної ситуації, ми послаблюємо карантинні обмеження. Це виключно управлінське рішення на основі висновків епідеміологів. Рекомендація щодо відкриття при суворому дотриманні карантинних вимог. Епідеміологи прогнозують подальше зменшення навантаженості і захворюваності у цих районах", - прокоментував голова Рівне нської ОДА.

Разом з тим, Віталій Коваль додав, що при відкритті садочків необхідно дотримуватись рекомендацій головного санітарного лікаря - обов'язковий температурний скринінг, батьки не повинні заходити на територію садочку (вихователі забирають дітей на вулиці при вході), а також організовувати усі протиепідеміологічні заходи. 

Зокрема, дозволили роботу творчих місцевих студій за умови не більше однієї особи на 5 кв. м. площі, а також діяльність відкритих майданчиків музеїв з дотриманням відвідувачами усіх протиепідеміологічних заходів.

Читайте також: У Рівному під вікнами міської ради протестують спортсмени