Фото ілюстративне
Від працівників Сарненської центральної районної лікарні до рятувальників надійшло повідомлення, що 03 липня в смт Клесів Сарненського району в приватному господарстві 3-х річний син господарів запальничкою підпалив ковдру, де сидів молодший син власника 2019 року народження.

Дитина отримала термічні опіки ІІІ-ІV ступенів голови, обличчя, лівої верхньої кінцівки та тулуба, ІІ ступеню опікового шоку, стан тяжкий. Працівниками швидкої медичної допомоги дитину було госпіталізована в опіковий
центр Рівне нської обласної клінічної лікарні. Вогнем пошкоджено ковдру та диван в житловому будинку. Підрозділи ДСНС на місце події не викликалися.

Дуже часто винуватцями пожеж є діти. На жаль, реалії сьогодення такі, що більшість батьків, аби задовольнити потреби сім`ї, змушені багато працювати і не приділяють достатньо уваги своїм дітям. В основі дитячих пустощів із вогнем лежить безмежна допитливість, бажання пізнати навколишній світ, наслідування дорослим, які щоденно користуються вогнем, відсутність страху перед можливою загибеллю. Додайте сюди відсутність нагляду з боку дорослих та невмілі дії в екстремальних ситуаціях – і є усі чинники для трагедії.

Шановні батьки!

Пояснюйте дітям небезпеку і наслідки гри з вогнем. Проводьте з дітьми цікаві і безпечні ігри. Зробіть все, щоб небезпечні ігри дітей з вогнем стали неможливими. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Пам'ятайте, що життя ваших дітей залежить лише від вас самих! 

Читайте також:У Сарнах пожежники винесли з вогню газовий балон