Як приготувати соковиті тефтелі, які сподобаються дітям? Тефтелі - мабуть, самий просто спосіб нагодувати дитину м'ясом. Легко жуються, легко засвоюються - і досить легко готуються. Ось кілька рецептів, які сподобаються всій родині.

Тефтелі з вівсянкою

Для приготування вам знадобиться: 400 г курячого філе, 1 яйце, 4 ст.л. гарячої води, 50 г сиру, 1/2 чашки вівсяних пластівців, по третині чайної ложки паприки і меленого чорного перцю, 1 цибулина, 1 ч.л. солі, 3 зубчики часнику.
 
Спосіб приготування: філе і цибулю потрібно перемолоти на м'ясорубці, видавити в фарш часник. Додати спеції, яйце, воду, сир і вівсянку. Все ретельно перемішати, сформувати невеликі тефтельки. Випікати на деку, змащеному олією, 20 хвилин при 200 градусах.
 
Тефтелі з гарбузом
 
Для приготування вам знадобиться: 400 г індичого філе, 400 г гарбуза, 80 г твердого сиру, 2 яйця, 2 зубчики часнику, 1 пучок петрушки, 1 цибулина, 250 г помідорів, сіль і спеції за смаком.
 
Спосіб приготування: філе потрібно перемолоти в фарш. Гарбуз і сир натерти, додати до фаршу, туди ж видавити часник, дрібно нарізати петрушку, додати сіль і приправи. Для соусу: дрібно нарізану цибулю обсмажте до прозорості, додайте нарізані томати, сіль і цукор.
 
Випікайте тефтелі на деку, під соусом, 40 хвилин при 180 градусах.
 
 
Тефтелі з сиром
 
Для приготування вам знадобиться: 700 г м'ясного фаршу, 150 г печериць, 100 г бринзи, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, сіль і перець за смаком кілька гілочок петрушки.
 
Для соусу: 400 мл томатного соку, 3 томата, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, 1/2 ч.л. сушеного базиліка, сіль і цукор за смаком.
 
Спосіб приготування: дрібно наріжте цибулю і часник, змішайте з фаршем, туди ж додайте яйце, дрібно нарізані гриби і петрушку. Додайте сіль і спеції.
 
При формуванні тефтелей в кожну вкладіть шматочок бринзи. Обсмажте до золотистої скоринки на сковорідці.
 
Готуємо соус: обсмажте порізані цибулю і часник, помідори збийте блендером, додайте до цибулі, тушкуйте 5 хвилин. Додайте томатний сік, сіль, перець і цукор, базилік, доведіть до кипіння. Залийте соусом тефтелі і тушкуйте під закритою кришкою ще 20 хвилин.
 
Тефтелі з гречкою
 
Вам знадобиться: 500 г фаршу з курячого філе, 300 г вареної гречки, 100 г цибулі, 100 г моркви, 1 яйце, сіль і перець за смаком.
 
Як готувати: дрібно ріжемо цибулю, добре перемішуємо з гречкою і фаршем, солимо і перчимо, додаємо яйце. Сформуйте тефтелі, викладіть в сковорідку. Налийте трохи води, додайте зверху потерту моркву. Смажте близько 30 хвилин.
 
Смачного!