Здавалося б, овочі - запорука схуднення. Але тут теж потрібно бути уважними, адже деякі з них, навпаки, можуть зашкодити вашій фігурі.

Овочі обов’язково повинні бути в раціоні кожної людини, яка стежить за здоров'ям і фігурою. Вони дають організму клітковину, вітаміни, корисні мікроелементи. Навіть на низько вуглеводній дієті велика порція зелених овочів не завадить схудненню.
 
Але в той же час деякі види овочів можуть нашкодити фігурі. Розглянемо які саме.
 
1. Огірки
 
Вони легкі, дієтичні і практично повністю складаються з води. Але при цьому в огірках мало клітковини, вони не ситні і можуть провокувати зайвий апетит. Так що розраховувати, що ви "протримаєтеся" на дієті на одних огірках, точно не варто, це призводить до зриву.
 
2. Морква
 
У моркви міститься чимало сахарози - а значить в необмежених кількостях її їсти не варто. Втім, одну середню морквину в день можете їсти не побоюючись.
 
 
3. Буряк
 
Він багатий не тільки клітковиною і вітамінами, але також цукром і крохмалем. Буряк обов'язково потрібно вживати, якщо у вас немає діабету, але ось захоплюватися не варто.
 
4. Горох
 
У горосі багато крохмалю, а деякі дослідження показують, що він сприяє накопиченню, а не спалювання жиру.
 
5. Кукурудза
 

У ній багато вуглеводів, цукрів, тому людям з діабетом і тим, що худнуть кукурудзи краще зовсім уникати, щоб не отримати скачки рівня глюкози в крові і не порушувати вироблення інсуліну.