Поліс
Зміст 1. Що страхується за полісом ОСЦПВ 2. Вартість ОСЦПВ для легкових авто у Рівному 3. Як оформити поліс ОСЦПВ онлайн 4. Поліс ДЦВ - що це таке? 5. Кому підходить страхування ДЦВ

Що страхується за полісом ОСЦПВ

Напевно, усі водії у Рівному мали справу з оформленням страхування на автівку. Та знають, як багато часу іноді потребується для оформлення одного полісу. Але уникнути оформлення страхування ОСЦПВ неможливо. За законом поліс ОСЦПВ (або автоцивілка) має бути у кожного власника транспорту. Без цього їздити на ньому заборонено, а порушника закону очікує штраф. Тому для тих, хто стомився шукати поблизу себе страхову компанію та платити за страхування більше, ніж потрібно, є гарна новина. Можна оформити поліс ОСЦПВ онлайн у Рівному та не витрачати зайві час та гроші.

 

Як це зробити?

 

Для початку згадаймо, що саме страхується за полісом ОСЦПВ. Хоча цей поліс є майже у кожного водія, не всі знають, як саме він діє. Поліс ОСЦПВ, його ще називають автоцивілкою, страхує відповідальність водія на дорозі. Тобто, якщо трапиться аварія, то винний водій має відшкодувати збитки, спричинені потерпілій стороні. Мова йде й про витрати на лікування, й про ремонт пошкодженого майна.

 

У разі відсутності у водія поліса ОСЦПВ йому самостійно доведеться виплачувати потрібну суму. А якщо у нього є поліс автоцивілки, то відшкодуванням займається його страхова компанія.

Вартість ОСЦПВ для легкових авто у Рівному

Страхування ОСЦПВ не має фіксованої вартості. Вартість поліса розраховується індивідуально щодо кожного водія. Відмінною рисою автоцивілки є доступна ціна. Це важливо, бо ОСЦПВ - це обов'язкове страхування, та має бути кожному по кишені. 

 

На ціну автоцивілки впливає:

  • місто прописки власника;
  • тип транспорту;
  • марка й модель автомобілю;
  • обсяг двигуна;
  • пільги водія.

 

Також варто пам'ятати, що електронний поліс ОСЦПВ коштує дешевше, ніж паперовий. Різниця складає близько 10%. Тому оформляти автоцивілку онлайн більш вигідно та просто.

 

Дуже впливає на ціну страхування ОСЦПВ місце реєстрації власника транспортного засобу. Наприклад, у столиці та великих містах ОСЦПВ коштуватиме дорожче, ніж у Рівному. Так, на сайті Ukasko можна оформити автоцивілку у Рівному від 552 грн.

Як оформити поліс ОСЦПВ онлайн 

Оформити поліс ОСЦПВ онлайн можна за допомогою сайта агрегатора цін. Чому? По-перше, не у всіх страхових компаній є можливість оформити електронний поліс на власному сайті. По-друге, ціни на автоцивілку відрізняються у різних страхових компаній.  І щоб дарма не переплачувати, має сенс порівняти пропозиції автоцивілки.

 

Найзручніше зробити це за допомогою саме платформи страхування. Тут одразу зібрані всі доступні варіанти, їх легко порівняти та вибрати найкращу пропозицію. Не потрібно багато шукати сайти страхових компаній та постійно вводити свої дані. Це зручно та швидко.

 

Після того, як ви вибрали поліс ОСЦПВ, що вас цікавить, ви можете одразу оплатити його. Після оплати страхування миттєво приходить на вказану адресу електронної пошти. Ви можете завантажити автоцивілку на телефон або планшет, або роздрукувати за бажанням.

Поліс ДЦВ - що це таке?

Виплати за автоцивілкою складають 130 та 260 тис грн за шкоду, заподіяну майну та здоров'ю відповідно. Ця інформація є актуальною на 2020 рік, бо рівень виплат поступово зростає та до 2025 р планується підвищити їх до стандартів Євросоюзу. Здавалося б, це чимала сума, але у зв'язку з тим, що автомобілі зростають у ціні, навіть таких страхових відшкодувань не завжди вистачає на ремонт автомобілю. І якщо таке трапляється, то залишок між реальною вартістю ремонта та лімітом страхових відшкодувань має платити водій.

 

Щоб уникнути виплат зі своєї кишені, рекомендується оформлювати страхування ДЦВ. Це додаткове покриття, або ДЦВ страховка. Це добровільне страхування, яке дозволяє розширити ліміти страхових виплат до 1 млн. 

 

У разі аварії, якщо ліміти поліса ОСЦПВ вже вичерпали себе, а збитки ще не відшкодовані повністю, то тоді набуває чинності поліс ДЦВ. Його коштом сплачується залишок суми, потрібної на ремонт. Та водію не доводиться нічого платити. 

Кому підходить страхування ДЦВ

Страхування ДЦВ підходить для всіх водіїв. Однак, особливо радять оформлювати додаткове страхування новачкам, які не мають достатнього стажу та почувають себе невпевнено на дорозі. А також мешканцям мегаполісів. Бо у великому місті більш напружене становище на дорогах, а великий трафік транспорту та заплутані розв'язки та перехрестя провокують аварійні ситуації.

 

Також, якщо ви більшість часу проводите у дорозі, або, наприклад, багато користуєтеся автомобілем по роботі, то додаткова цивільна відповідальність теж стане у пригоді. Чим більше використовується автомобіль, тим зростає ризик потрапити в аварію. Тому не треба нехтувати своєю безпекою та власними коштами. Оформлюйте вчасно автоцивілку та поліс ДЦВ, щоб убезпечити себе від зайвих витрат та штрафів!