Зовсім скоро людство зможе дізнатися, як пахне космос. З розробленого у NASA аромату планують зробити парфуми. Запах описують як суміш пороху, обсмаженого стейка, малини і рому.

На платформі Kickstarter запустили збір коштів для випуску парфуму Eau de Space, який відтворюватиме запах космосу. Про це повідомляє CNN.

Аромат розробив Стів Пірс - хімік і засновник Omega Ingredients – компанії, що займається створенням натуральних ароматизаторів для харчової промисловості й виробництва напоїв. Як каже менеджер нового проєкту, 2008-го року NASA уклала контракт з Пірсом на відтворення запаху космосу, і йому знадобилося близько чотирьох років на його розробку.

До слова, запах створили, щоб допомогти астронавтам тренуватися перед запуском на орбіту. А от самі астронавти описують цей запах "як суміш пороху, обсмаженого стейка, малини і рому", - кажуть розробники.

Водночас основною метою створення Eau de Space є підвищення інтересу до вивчення точних наук школярами. На хвилі уваги до запаху космосу також планується випустити "Запах Місяця".

Читайте також: Instagram запустив у країнах Європи функцію, схожу на TikTok