Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб» № 646-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 2 червня 2020 року.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво очільника країни.

Документ спрямований на підвищення соціальних гарантій для дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, зокрема для дітей з інвалідністю, осіб, які досягли 80-річного віку та потребують постійного стороннього догляду.

Закон передбачає:
- збільшення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, з двох до двох з половиною прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку, а на дітей з інвалідністю – до трьох з половиною прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку.

- вносить доповнення до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» та встановлює допомогу малозабезпеченим родинам, яка надається у вигляді одноразової безвідсоткової поворотної фінансової допомоги працездатній особі, що не працює, з числа членів такої сім’ї для організації підприємницької діяльності та виведення сім'ї з бідності.

- розширює коло осіб, які потребують додаткового сприяння у працевлаштуванні.

- надає право на призначення державної соціальної допомоги на догляд за одинокими особами, які досягли 80-річного віку та які за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду.

Читайте також: Уряд посилить контроль за дотриманням карантинних обмежень