Станом на сьогодні, 25 червня, в Україні зафіксовано черговий антирекорд захворюваності на COVID-19. А країну накриває серйозна хвиля епідемії. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, минулої доби зафіксована майже тисяча підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

"Від тижня до тижня продовжується зростання. Завантаженість лікарень значно збільшилася. Є області, в яких завантаженість лікарень складає понад 50%. На жаль, це надзвичайно негативний сигнал і це означає, що ми увійшли в серйозну хвилю захворюваності", - констатував очільник Уряду.

Він також повідомив, що в окремих регіонах доводиться розгортати лікарні другої хвилі на прийом хворих на коронавірус. А все тому, що люди перестали дотримуватись обмежень.

"Тому сьогодні, якщо ми хочемо вберегти економіку країни від падіння і не закривати країну, не робити повну зупинку і не вводити такі карантинні обмеження, як це було в березні, є єдиний шлях - всім разом дотримуватися вимог адаптивної моделі карантину – маски, дезінфекція, соціальна дистанція", - зазначив Прем’єр-міністр.

До слова, вже з понеділка Кабінет Міністрів України почав акцію з накладання штрафів, переважно поки що на установи, що не дотримуються карантинних обмежень.

Читайте також: Антирекорд: в Україні за добу виявили майже тисячу інфікованих