З 1 липня штрафи за водіння в нетверезому вигляді в Україні збільшаться майже в три з половиною рази.

В цей день в країні набуде чинності закон про посилення відповідальності за їзду в нетверезому вигляді. Документ передбачає нові штрафи для водіїв, які сіли за кермо напідпитку, нагадує Auto.bigmir.net.

Зараз штраф за водіння в нетверезому вигляді становить в Україні 10 200 гривень. З 1 липня автомобілістів, які сядуть за кермо після вживання алкоголю, чекає штраф від 17 до 34 тисяч гривень. При повтороно порушення закону їм доведеться викласти вуджу 51 тисячу гривень. Крім того, водій позбудеться прав на водіння транспортного засобу терміном на три роки.

Читайте також: Покарання за керування автомобілем у нетверезому стані: досвід інших країн

Майже 70 випадків керування авто у нетверезому стані зафіксовано на Рівне нщині

Якщо водіння в нетверезому вигляді спровокує ДТП з тілесними ушкодженнями, то водія чекає не адміністративна, а кримінальна відповідальність. Допустимою нормою алкоголю в крові вважається не більше 0,2 проміле.

Крім того, під кримінальну відповідальність потрапляють такі порушення:
• Водіння в будь-якому вигляді сп'яніння (алкогольне, наркотичне, медикаментозне) - будь-яка, яке призвело до зниження концентрації уваги за кермом.
• Передача права водіння транспортного засобу особі, яка перебуває в будь-якому з видів сп'яніння.
• Відмова водія від проведення медичного огляду на визначення стану сп'яніння.
• Вживання водієм будь-яких заборонених речовин, медичних препаратів або алкоголю після скоєння наїзду, але до приїзду патрульної машини.