У Рівному знову залили водою систему газопостачання. 20 червня о 15 годині 50 на номер аварійно-диспетчерської служби м. Рівного надійшов виклик від власника однієї із квартир по вулиці Кн.Романа про відсутність газу. Бригада АДС АТ «Рівнегаз» виїхала на місце події до 129 -квартирного будинку і з’ясувала, що власник квартири вирішив самовільно замінити газову колонку і в результаті заповнив систему газопостачання будинку водою.

 Як наслідок, через грубе порушення Правил безпеки систем газопостачання чоловік позбавив газу 40 квартир, заповнивши їх прилади обліку водою.

Отож на «майстра» склали акт про порушення, демонтували лічильник та опломбували газовий прилад.

З початку року це вже четвертий випадок несанкціонованого втручання і наповнення системи газопостачання водою у Рівне нській області. На даний час аварійно-відновлювальна бригада злила воду з лічильників обліку газу у мешканців, відновила газопостачання у 35 квартирах. Ще у 5 помешканнях дотепер газу немає, оскільки не всі власники перебувають вдома.
АТ «Рівне газ» вкотре нагадує, згідно з вимогами Правил безпеки систем газопостачання, переміщення і заміну газових приладів повинні проводити спеціалізовані підприємства з урахуванням вимог нормативних актів і внесенням змін в технічну документацію.

Але, останнім часом абоненти самовільно намагаються провести ремонт, переміщення та заміну газового обладнання. Цим самим наражають на небезпеку себе та решту мешканців будинку. Спроби таким чином зекономити власні кошти призводить до непередбачених витрат. Бо тепер споживач заплатить не лише за повірку свого лічильника, а й сусідів, а також відшкодовуватиме втрати, нанесені оператору ГРМ.