гу дснс
Рятувальники з охорони Рівненської АЕС спільно з вогнеборціюями міста Вараш відпрацювали гасіння легкозаймистих речовин на території пуско-резервної котельні АЕС.

19 червня у вечері рятувальники з метою підвищення професійного рівня, щодо ліквідації горіння легкозаймистих речовин, провели відпрацювання ввідної по гасінню нафтопродуктів на території пуско-резервної котельні ВП Рівне нська АЕС.

Згідно тактичного задуму умовна пожежа виникла внаслідок розгерметизації резервуару з мазутом. Загоряння легкозаймистої речовини відбулось в межах обвалування, тому для гасіння даної умовної пожежі, штабом пожежогасіння, який був створений з числа оперативно-кординаційного відділення ДПРЗ-2, було прийнято рішення подати стволи ГПС-600 в тепловідбивних костюмах. Паралельно з подачею ГПС-600, виконуючи завдання штабу пожежогасіння, аби не допустити поширення вогню на найближчі резервуари з мазутом, рятувальники використали лафетні стволи для відпрацювання охолодження сусідніх резервуарів.

Після того, як були відпрацьовані усі заплановані дії, керівник штабу підводив підсумки навчання на яких було доведено оперативно-тактичну характеристику об’єкту та особливості ведення оперативних дій на енергетичних об’єктах ВП «Рівне нської АЕС». Особлива увага зверталася на дотриманні правил безпеки праці. Всього на відпрацюванні спільних навчань були задіяні 6 одиниць пожежної та спеціальної техніки та 25 чоловік особового складу.

Проведення таких спільних навчань допомагає налагодити взаємодію між пожежно-рятувальними підрозділами, що дасть змогу у випадку виникнення надзвичайної ситуації ефективно ліквідувати її.

Читайте також: Поліцейські розшукують зниклого 79-річного рівненчанина