Прийти в одне приміщення, аби там оформити усі необхідні дозволи та довідки. Здається, що це нереально. Але саме до цього прагнуть у центрах з надання адміністративних послуг. Їх відкривають у містах та селах, аби людям було зручніше. Роблять це, в тому числі, за підтримки міжнародних партнерів. Чому європейці зацікавлені у наближенні адмінпослуг до людини - далі.

Рівне нський Центр надання адміністративних послуг працює з 2016 року. Він входить до Всеукраїнської асоціації ЦНАПів, яка є партнером програми "U-LEAD з Європою". Тож фахівці обласного центру проводять консультації та навчають працівників новостворених в рамках програми ЦНАПів у селах. А навчити мають чому.

Програма "U-LEAD з Європою" працює над створенням ЦНАПів у ОТГ з 2018 року. На Рівне нщині в рамках проекту такі центри отримають 22 об'єднані громади. 4 вже відкрили свої двері, а 11 запрацюють цього року.

Центр надання адміністративних послуг у Козинській ОТГ офіційно відкрив двері наприкінці 2019 року. Громада брала участь у першому раунді проекту U-LEAD. За рік підготовки у громаді ремонтували приміщення, готували документи для роботи ЦНАПу, а також - віддалене робоче місце у селі Пляшева громади. За програмою U-LEAD працівники центру пройшли відповідне навчання.

Загалом в рамках програми "U-LEAD з Європою" в Україні має запрацювати близько шести сотень центрів надання адміністративних послуг.

Читайте також: Гранти, навчання та проєкти: що ЄС пропонує молоді?