Молодим легше пристосуватися до нового, а якщо для цього є усі можливості, в тому числі міжнародні, то не скористатися ними - гріх. Нині в Україні працює чимало проектів та організацій Європейського союзу, які готові допомагати молоді розвиватися, рухатись вперед і, головне, відкривати нові горизонти. При чому не лише у великих містах, а й невеличких селищах та навіть селах. Детальніше у сюжеті.

Сьогодні молодь Рівне нщини має надзвичайно велику кількість можливостей для розвитку. Проєкти, які готують та прагнуть реалізувати на місцях, знаходять фінансування і на місцевому рівні та навіть у міжнародних партнерів, які на пряму цим нібито й не займаються.

А от у селищі Смига працює Молодіжна рада громади. Її утворили у 2018 році. Аби молодіжна рада була не номінальним органом, її члени взялися за реалізацію проєктів - на місцях, обласному рівні, загальноукраїнському та навіть міжнародному.

Цікавим досвідом для молоді Привільненської громади став проєкт «Active Citizens» від British Councils. Він на два дні об’єднав у навчанні 40 представників 7 населених пунктів громади. Інтенсивний тренінг був спрямований на розвиток різних навиків.

З вересня минулого року в Гощі запрацювала громадська організація "Платформа жіночих ініціатив "Діями". Вона об'єднала активних жінок, які прагнуть змінити цей світ та своє селище на краще. Для цього залучалися підтримкою і місцевої влади, і бізнесу, й проектів ЄС.

Досвід доводить, що там, де прагнуть змін та розвитку, обов'язково знаходять для цього можливість. А різноманітні програми ЄС лише сприяють цьому.