У квітні цього року на заробітки в Польщу поїхали 34 тис. Українських заробітчан, а в травні - ще 94 тис. Чоловік, передає Rzeczpospolita з посиланням на дані місцевої прикордонної служби. Про таких же цифрах повідомляють і в агентствах з працевлаштування, які говорять про збільшення числа працівників з України в Польщі. Такому тренду сприяє відновлення польської економіки в поєднанні з сезоном польових робіт.

 "У логістиці, сільськогосподарської галузі і харчової промисловості затребуваність в працівниках з-за кордону на 20% більше, ніж в минулому році. Наприклад, в області готельно-ресторанного бізнесу ця затребуваність під час пандемії зменшилася до мінімуму. Те ж стосується і промислових галузей" , - зазначив глава агентства з працевлаштування EWL Анджей Коркус.

Читайте також: Рівне нські лікарі зустрічатимуть заробітчан з Польщі

ЯК БЕЗПЕЧНО ПРАЦЕВЛАШТУВАТИСЯ ЗА КОРДОНОМ?

Як розповідає польський експерт з працевлаштування з компанії Personnel Service Кшиштоф Інгльот, на даний момент в Польщі працює на 300-400 тис. Українців менше, ніж в минулому році. За його словами, однією з причин такого скорочення залишається проходження обов'язкового 14-денного карантину. Проблему ускладнює і те, що приїзд українського мігранта сьогодні коштує польському роботодавцеві втричі більше, ніж в 2019-му.