Новини Рівного. Відео on-line. Все про телекомпанію - Телеканал «Рівне 1»
33001 Україна, Рівне Петра Могили, 28 Г
096-11-400-11 info@rivne1.tv


ЯК БЕЗПЕЧНО ПРАЦЕВЛАШТУВАТИСЯ ЗА КОРДОНОМ?
 


Шукати кращої долі за кордоном українці почали вже давно. Із 2008 року розпочався масовий потік українських «шукачів кращої долі» до країни-сусідки Польщі. Сприяє процесу виїзду і той факт, що за останній рік кількість вакансій в Польщі для українців зросла втричі. Перш за все цьому сприяє довіра і повага зі сторони польських роботодавців до працівників з України. Кількість охочих працювати за кордоном зростає. Разом з тим з’являються недобросовісні посередники, які нерідко наживаються на необізнаних шукачах роботи. Чи є шанс працевлаштуватись без ризиків і як краще спланувати пошук роботи у Польщі читайте далі.

Останнім часом українці скептично ставляться до представництв «польських компаній» на ринку праці. «Обпікшись» одного разу, вони не бажають зв’язуватись із компаніями-посередниками. Тим не менш, успішно працевлаштуватись за кордоном з допомогою рекрутингових агентств цілком реально.

“Справді, ми чуємо багато історій від людей, які постраждали від діяльності недобросовісних посередників. Тому ми рекомендуємо підходити до справи виїзду за кордон дуже серйозно та свідомо. Звертатися за послугами лише до перевіреного рекрутингового агентства, послугами якого вже користувалися Ваші друзі або знайомі і, обов’язково, щоб воно було ліцензованим”.

Ігор Єрмейчук — директор агентства «Три максимум»


ЗА ЯКИМИ КРИТЕРІЯМИ ВИЗНАЧАЮТЬ НАЙКРАЩУ РОБОТУ ДЛЯ ПОТЕНЦІЙНОГО ПРАЦІВНИКА У ПОЛЬЩІ

Завдання рекрутера «Три Максимум»:

  1. Індивідуальний підбір вакансії для кожного кандидата.
  2. Виявлення потенціалу працівника, відповідно до його професійних навичок та попереднього досвіду роботи.
  3. Кандидата перед роботодавцем позиціонують у якості спеціаліста (працівника з кваліфікацією) або різноробочого (працівника без кваліфікації). Від цього залежить рівень оплати праці в Польщі.

ОПЛАТА ПРАЦІ:

Працівники без кваліфікації в середньому отримують від 15 тисяч гривень до 20 тисяч гривень, після усіх відрахувань на податки та житло.

Спеціалісти (працівники з кваліфікацією) отримують від 20 до 30 тис. гривень.

Які спеціалісти потрібні на польському ринку праці? Польські роботодавці потребують спеціалістів дедалі частіше, оскільки самі поляки шукають кращих умов праці у західній Європі. Вакансії для спеціалістів з України є у всіх галузях промисловості, починаючи з будівельного сектору і закінчуючи ІТ-технологіями. Серед працівників без кваліфікації найбільшим попитом користуються комплектувальники та пакувальники товару, водії на карі на логістичних слідах, які забезпечують супермаркети товарами повсякденного вжитку. Робота на кондитерській фабриці – одна з найпопулярніших варіантів серед жінок.
Сімейні пари найчастіше їдуть працювати в готельно-ресторанну сферу на вакансії покоївок, працівників на кухню та офіціантами.

"Знання мови, як правило, не є бар’єром на шляху працевлаштування. Наші співвітчизники доволі швидко освоюють польську мову. Слід зазначити, що без виключення усі роботодавці, з якими ми працюємо, забезпечують безкоштовне проживання."

Альона Єрмейчук — керівник польської компанії «Три максимум»

ЗАПОБІГАННЯ РИЗИКАМ, ЯКІ МОЖУТЬ ВИНИКНУТИ ПІД ЧАС ВИЇЗДУ ЗА КОРДОН:

Взагалі в українців багато страхів стосовно роботи в Польщі, такі як:

  1. Невідповідність реальних умов роботи до запропонованих.
  2. Невиплата або затримка заробітної плати.
  3. Страх перед тим, що по приїзду до Польщі роботи не буде взагалі.

ЯК ЗАПОБІГАЮТЬ РИЗИКАМ

Завданням менеджерів «Три максимум» є максимально полегшити процес виїзду за кордон та звести до мінімуму будь-які ризики та страхи:
  1. Працівникам надають якісну та детальну консультацію щодо умов праці та усіх нюансів відносно характеру роботи, проживання та рівня зарплати.
  2. Організовують перевезення працівників до місця роботи з водієм від нашої фірми.
  3. Якщо працівник добирається до місця роботи самостійно, розробляють детальний план доїзду та контакти людини, яка зустрічає на місці роботи.
  4. Надають стартовий пакет польського оператора для підтримки зв’язку з працівником.

"Ризики затримки по виплаті заробітної плати чи її невиплаті взагалі абсолютно відсутні, оскільки усі роботодавці є нашими постійними партнерами, з якими ми працюємо впродовж довгого часу та маємо підписані прямі контракти. Наша співпраця регулюється міжнародним правом. Тому ми гарантуємо, що запропоновані умови по приїзду цілком відповідатимуть дійсності."

Христина - менеджер по роботі з польськими партнерами



Довідково: Агентство «Три максимум» здійснює свою діяльність з 2012 року, і має ліцензію на працевлаштування за кордоном. Окрім цього, у Польщі зареєстровано компанію «Три максимум», яка є офіційним представником польських роботодавців. Пропонують роботу в перевірених роботодавців, з якими працюють упродовж декілька років та маємо підписані прямі контракти. На сьогоднішній день близько 80 % клієнтів агентства «Три максимум» - це постійні клієнти або клієнти за рекомендаціями.

В агентстві «Три максимум» налагоджена внутрішня комунікація. На сьогоднішній день, організація налічує працівників – менеджери, в обов’язки яких входить інформування та контроль на всіх етапах роботи з клієнтом, починаючи з відкриття візи і закінчуючи працевлаштуванням, діловоди, які здійснюють підготовку всіх документів для отримання візи та менеджери по роботі з іноземними партнерами.

Кожен працівник сумлінно виконує свої обов’язки. Злагоджена робота працівників допомагає якісно та швидко підібрати бажану вакансію.

Компанія «Три максимум» стрімко розвивається не лише на польському ринку праці, збільшуючи для наших працівників вибір вакансій, а й виходить на загальний європейський ринок. На сьогодні підписані три прямі контракти з роботодавцями країн Німеччини та Швеції.



К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: