Кияни підтримали петицію про створення парку мрії в центрі Києва. Його визначною пам'яткою стане незвичайне озеро - у формі кота.

Як повідомляє «Вечірній Київ», парковий питання розглядали на засіданні постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Читайте також: Найпрозоріше в Україні озеро розташоване на Рівне нщині

Рівне нське озеро - у ТОП-10 вражаючих озер України

Ділянка, на якому пропонують створити парк, знаходиться на вулиці Антоновича 52-54 - на місці колишнього трамвайного депо. Він пустує багато років. Спроба її забудови закінчилася невдало, а на місці виритого котловану утворилося озеро у формі кота. За словами ініціатора петиції Галини Ястребової, там вже поселилися качки.

«Парк в такому місці стане в нагоді всім киянам. По-перше, він знаходиться поруч з ст.м. Олімпійська, тому добиратися зручно з будь-якого куточка Києва. По-друге, ця центральна частина міста має одну з найбільш щільних забудов, і рекреаційне місце там потрібно, як повітря. По-третє, природа вже сама подбала про те, щоб створити там озеро - нам треба тільки все належно впорядкувати », - пише ініціатор петиції.

Власник цієї ділянки - французька компанія. А значить, для створення парку ділянку доведеться викупити.