Унікальне гліцеринове озеро з цілющими властивостями є на Рівненщині. А саме у Володимирецькому районі. Знають його всі. Через прозорість озеро називають Білим. Існує і легенда, що колись на місці водойми було село. Його затопило і тут утворилось Біле озеро. Воно друге за величиною на Рівненщині після Нобеля.

Таку мелодію Біле озеро має о сьомій ранку. Його називають найпрозорішим в Україні. Адже воно живиться джерелами глибоководних карстових порід. Відтак дно піщане, водa м’яка та корисна, розповідає автор історичної книги, пані Надія.

Біле озеро кажуть, Більська воля - бо скрізь білі піски. Я як писала книгу то зі всіма старожилами переговорила.

Пані Надія додає, що до 1939 року воду з Білого озера навіть доставляли в бочках польським панночкам, щоб вони приймали "цілющі ванни краси".

Якщо говорити про цілющість води то це дійсно так. Якщо покупатися то вода шовковиста ніби змазана якимось кремом.

Пан Олексій пропрацював на Білому озері більше тридцяти років. Чоловік розповідає, гліцеринова вода сприятлива не тільки для людей, а й для різної смачної риби.

Саме біле озеро розташоване у лісі пов'язане із плесом із Волині. Розташоване на карстових пустотах, - розповідає Олексій.

Про цілющі властивості Білого озера жителі навколишніх сіл знали здавна. Місцеві жителі кажуть, що колись на місці озера було село, у якому була церква. Згодом селище затопило, а храм разом з іконами залишився на дні. Тому й вода така цілюща. 

Дивіться ще: на Поліссі досі масло виготовляють за допомогою старовинної маслобійки

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber