Бажаєте аби вдома було затишніше завдяки кімнатним рослинам? Зазвичай вважається, що кімнатні рослини несуть тільки користь: очищають повітря, прибирають токсини, прикрашають кімнату. Але деякі з них можуть бути отруйними та зашкодити вам та вашим рідним.

 Звичайно, якщо не чіпати рослину - то отруйні пари вона в повітря випускати не буде. Однак ніколи не можна бути впевненим чи хтось з домочадців не буде торкатися рослин.

Ось 5 найпоширеніших домашніх рослин, які потрібно прибрати якомога далі або ж і взагалі прибрати з будинку.
 
Диффенбахія
 
У неї отруйні всі частини, але особливо - насіння. Диффенбахія може навіть викликати параліч.
 
Цикламен перський
 
З одного боку, ця красива квітка дійсно очищає повітря. З іншого - містить небезпечну для здоров'я отруту в своєму соку.
 
Кактуст тріхоцереус
 
Доглядати за ним можна тільки в рукавичках, тому що всі частини цього кактуса отруйні. Він містить галюциногени, які можуть привести до паралічу.
 
Рододендрон Сімса
 
Ця рослина дуже небезпечна для дітей, тварин і всіх, у кого є схильність до алергії. Контакт з ним може викликати нудоту і судоми - і це тільки перші симптоми отруєння.
 
Вічнозелений плющ
 
Це приваблива і невибаглива рослина, але має отруйні плоди. Деякі люди також чутливі до листя плюща: при контакті можуть виникати набряки, свербіж, подразнення. Отруту містять всі частини рослини.