Озеленювали територію і раділи новим звіряткам. У рівненському зоопарку тривало життя навіть попри карантин. Працівники оздоблювали звіринець, знімали відео про новонароджених тварин і онлайн демонстрували відвідувачам. Наразі зоопарк вже працює. За винятком тераріум. Як пережили ізоляцію і чи скучили тварини за людьми, - дивіться у наступному сюжеті циклу "Підтримай своїх.

Радіють сонцю, бо дощ вже набрид. Тварини рівненського зоопарку гріються під промінням сонця. Двомісячний карантин був для них своєрідними канікулами.

За час карантину у зоопарку народилось чимало малят. А саме у худоби шотландської, антилоп, пугачів та лелек. Останні з'явились у реабілітаційному вольєрі, де перебувають поранені птахи. Вони не можуть літати. Тому гніздо зробили на землі. Два тижні тому у пари лелек народились лелеченята.

Двоє новонароджених совенят поки перебувають у будиночку. Уважно дивляться на відвідувачів. З особливою пересторогою спостерігає і їхня мати. Ревно захищає своїх малят.

Читайте також: Підтримай своїх: як медикам допомагають рівняни?

На карантині працівники зоопарку теж працювали. Займались озелененням території, садили квіти та створювали композиції. Доукомплектували бабусине подвір'я. Оформили вхідну арку та доробили піч, у якій будуть готувати страви на свята. Залишилось її прикрасити декоративним розписом. Також обладнали сходи. Тепер є з'їзд для людей з особливими потребами та для матусь з візочками. З 11 травня зоопарк вже приймає відвідувачів.

Не працює поки лише тераріум. У період карантину людей у приміщення не пускають. Водночас на відкритій території працівники зоопарку також просять відвідувачів дотримуватись маскового режиму та дистанції.

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”