Виконувачка обов’язків міністра освіти і науки Любомира Мандзій розповіла, як в Україні забезпечуватимуть заходи безпеки під час складання випускниками ЗНО.

Про це вона розповіла в ефірі hromadske.

«Є підготовлені рекомендації державного санітарного лікаря щодо створення безпечних умов у закладах освіти. Наступного тижня відбудеться доставка засобів індивідуального захисту, антисептиків і дезінфекторів до обласних департаментів освіти», — сказала Мандзій.

Загалом в Україні існує понад 1700 пунктів тестування. Всі вони будуть забезпечені дезінфекторами для поверхонь, антисептиками для рук, масками, пірометрами, приходити зі своїми засоби немає потреби.
Мандзій уточнила, що вже 9 червня буде перша поставка цих засобів від Unicef та посольства Швейцарії.

«На кожен пункт тестування, на кожного учасника буде понад три мільйони масок, у нас порахована вся потреба, у нас пораховані кожні аудиторії, в яких будуть писати тести. Не тільки випускники і учасники ЗНО, а також учасники, які пишуть єдине фахове вступне випробування і єдиний випускний іспит. У нас всі тестування пораховані», — підкреслила в.о. міністра.

Нагадаємо, у понеділок, 25 травня, почалася реєстрація для участі у додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Основна сесія проходитиме з 25 червня по 16 липня.

Читайте також: ЗНО-2020: "Діти будуть у масках, але без рукавичок"

На Рівне нщині на ЗНО зареєструвалося більше двох тисяч охочих

До слова, вхід учасників до пунктів проведення тестування відбуватиметься за наявності оригіналу документа, за яким відбувалась реєстрація на пробне ЗНО, запрошення, а також обов’язкових засобів індивідуального захисту – маски або респіратора.