Міністерство внутрішніх справ запустило мобільний додаток «Штрафи ПДР», який дозволяє перевірити наявність штрафів за порушення правил дорожнього руху та сплатити їх.

Про це повідомила пресслужба МВС.

Там кажуть, що застосунок також дозволяє оперативно отримувати повідомлення про нові порушення та зміну їхнього статусу. Ще у додатку є інформація про розміщення на карті камер автоматичної фіксації порушень ПДР.

«Не треба чекати поки постанова надійде до вашої поштової скриньки, а відразу сплатити її онлайн. Нагадуємо, що надається знижка 50% при сплаті штрафу, якщо оплата здійснена протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови», — розповів заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Також у додатку «Штрафи ПДР» можна налаштувати сповіщення так, щоб повідомлення про порушення надходили не лише власнику авто, а й відповідальному водію.

Читайте також: Штраф на водія, а не власника: що потрібно знати керманичам?

На Рівне нщині штрафуватимуть водіїв-порушників

Наразі застосунок доступний для користувачів Android. Для IOS доступ обіцяють надати найближчим часом. Також МВС у Telegram створило бота @ShtrafyPDRbot з допомогою якого так само можна оформити підписку на транспортний засіб та сплатити штраф з використанням банківської картки.

Нагадаємо, у Києві з 1 червня запрацювали 20 камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Систему автофіксацій мали запустити ще 1 травня, але через карантинні обмеження запуск перенесли.

Загалом по всій Україні мають встановити 700 таких систем автофіксацій порушень на дорогах.